Fantastický výsledek pro domácí tým. Porážíme favorita HC Tábor

čtvrtek 23. listopadu 2023 / Lukáš Szolar

Posunuli jsme se výše v tabulce, konkrétně na 10. místo

Ve středu přivítali domácí těžkého soupeře a jasného favorita utkání HC Tábor. Kohouti přijeli do Chebu jako druhý tým tabulky, který z 16 utkání ztratil pouze 6 bodů. Navíc v Táboře na konci září Cheb prohrál 11:0. Takže HC Stadion Cheb měl určitě soupeři co vracet.

V první třetině jsme žádné branky neviděli. Největší pozdvižení v první třetině způsobil skvěle chytající domácí brankář, Jakub Kašpar, který zabrnkal všem v hale na nervy, když na své holi pozdržel puk o něco déle a soupeř ho o něj připravil, naštěstí domácí obrana skvěle stačila zareagovat a zažehnali nebezpečí. Po první třetině se tedy šlo do šatny za stavu 0:0.

Druhá třetina už nabídla více osobních soubojů a skvělou hru domácího týmu, kdy se snažili napadat Táborské v jejich třetině a nenechali jim ani metr ledu. V čase 24:00 padla první vlaštovka pro domácí, kdy hostující gólman Gába fauloval rychlíka Kvasničku a rozhodčí nařídil trestné střílení. Sám faulovaný se pak chopil příležitosti, naznačil blafák do bekhendu, položil si gólmana Gábu, ale bohužel nedokázal dostatečně zvednout puk a trefil již překonaného Gábu do betonu. Skóre se tedy ani po trestném střílení neměnilo. O necelé dvě minuty později mohlo být vše jinak, protože domácí po závaru před bránou už zvedali ruce a radovali se ze vstřelené branky, ale rozhodčí Jan Červenka byl jiného názoru, protože rozpažil. Opět se nám tedy skóre neměnilo.

V čase 27:53 dostali hosté možnost hrát přesilovou hru, protože za sekání si šel sednout na dvě minuty Jan Strýček. Domácí Cheb skvěle ubránil toto oslabení a jako bonus k tomu, po té co Jan Strýček naskočil na led, se dostali Chebští do přečíslení. Šimon Krutina a Marek Švec skvěle zahráli tuto situaci a právě první jmenovaný přihrával Marku Švecovi před Gábovu bránu, ten si lehce přikopnul puk do lepší pozice a střelou do šibenice nedal hostujícímu brankáři v čase 30:00 šanci. 1:0

Poté jakoby Cheb ožil a doslova přehrával soupeře. Další velké šance měli Václav Skuhravý, Kvasnička nebo Vašíček, bohužel však bez vstřelené branky. Do šatny po druhé třetině se šlo za stavu 1:0.

Ve třetí třetině Cheb nabídnul Táboru několik přesilových her. Ale buď to skončilo vyhozením puku z třetiny domácích, nebo ve výstroji fantastického Kašpara, který měl opravdu svůj den. Táborští Kohouti se snažili zahnat Chebské Orli do kouta, ale moc se jim to nedařilo. Nakonec hosté na závěr ještě zkusili hru bez brankáře, ale mohli to být oni, kdo nakonec inkasovali, když se puk otřel o opuštěnou brankovou konstrukci z vnější strany. Nestalo se tak a Tábor i po tlaku na konci zápasu se už do vážnější situace nedostal a konec utkání se odehrál za Kašparovo bránou, kde si obránci hru už zkušeně pohlídali. Zápas tedy skočil nejtěsnějším možným výsledkem 1:0

Cheb vyhrál před domácím publikem po třetí v řadě a posunul se na 10. místo tabulky a momentálně ztrácí bod, na účast v předkole play off, kdo by to byl čekal po nevydařeném začátku sezóny. V utkání musíme ještě vypíchnout neskutečný výkon domácího brankáře, Jakuba Kašpara, který měl i štěstíčko, ale pochytal mnoho střel Táborského týmu, stal se tak nejlepším hráčem zápasu a připisuje si první nulu v sezóně. Jedinou branku utkání vstřelil Marek Švec.