Na vítězný rozlučkový zápas dorazilo bezmála 500 lidí

neděle 03. března 2024 / Lukáš Szolar

Rozlučka jak se sluší a patří. Po zápase si diváci užili půl hodinovou děkovačku a rozlučku zároveň.

Cheb hostil v poslední zápase sezóny tým Kobra Praha. Kobra už měla jasný postup do předkola play-off a Cheb chtěl vyhrát pro fanoušky. Zápas pro Cheb začal naprosto skvěle. Už v čase 0:38 se prosadil trenér domácího týmu Václav Skuhravý, který stál na správném místě při střele z otočky Rozhona a puk se od brankáře odrazil přímo před něj a před odkrytou klec. Snadná úloha a Cheb vedl 1:0

V čase 3:38 bylo ještě veseleji, protože z přesilové hry poslal puk do sítě Michael Čejka. Čejka dostal puk na modrou čáru, potáhnul si ho blíže k bráně a na střed hřiště a nápřahem až ke stropu haly, dělovkou poslal puk o břevno do brány. Cheb rázem vedl 2:0.

Zdálo se že Cheb bude chtít soupeře přehrát v první třetině, ale Kobra už k další brance nesvolila. Po první třetině se šlo do šatny za stavu 2:0

Druhá třetina zase patřila Kobře, protože se jim podařilo vyrovnat stav utkání na 2:2. Nejprve se trefil Jiří Stejskal ve 24 minutě a ve 35 minutě se trefil Vladislav Houška.

Třetí třetina byla zajímavá na obě strany a mohl rozhodnout kdokoliv. Nicméně vypíchneme konec třetí třetiny, kdy Cheb přežil klinickou smrt. V čase 57:51 šel na trestnou lavici domácí Jarda Vašíček za faul kolenem a po chvíli v čase 58:25 ho následoval Václav Skuhravý za hrubost. Cheb se bránil a ubránil, všem spadl obrovský kámen ze srdce a šlo se do prodloužení. V prodloužení se chvíli ještě hrálo 4 na 3 a po té, co se nám počet mužů na ledě vyrovnal, tak přišla nádherná akce na jejíž konci stál mladičký Petr Rozhon. Psal se čas 61:16 a už ve hře 3 na 3 předvedla domácí trojice ukázkovou souhru. Kořán zavezl puk do pásma, zpomalil hru a Krutina mezi tím odtáhl obránce mimo hru. Kořán nahrávkou našel ze druhé vlny osamoceného Rozhona, který měl najednou volnou cestu k brankáři Kobry. Rozhon se neukvapil a jako zkušený mazák si rozpohyboval brankáře a poslal ho na druhou stranu brány, než nakonec zakončoval. Tato krásná akce skončila gólem a Cheb se tak mohl radovat z vítězství 3:2.

Po zápase se ještě dlouho nešlo domů, protože Chebští hráči a vedení si připravili pro fanoušky krom děkovačky i rozloučení s fanoušky a stálo to za to. Okolo 300 lidí zůstalo po zápase na stadionu a sledovali, jak se vyvolávali hráči jeden po druhém a Egerbanda tomu přidala i menší choreo. Na úplném konci všichni fanoušci naskákali na led a s hráči se fotili a radovali. Moc děkujeme všem, kdo dorazil a užil si tento sobotní večer s námi. Bylo to krásná tečka za sezónou.