O POHÁR CHEBSKÉHO ORLA

neděle 17. března 2024 / Lukáš Szolar

ročník 2014 poměřil v Chebu své síly

V sobotu se na zimním stadionu v Chebu uskutečnil druhý ročník turnaje „O POHÁR CHEBSKÉHO ORLA“, ve kterém o poháry bojovali hráči ročníku 2014. HC Stadion Cheb na tomto turnaji vyzval k souboji tyto soupeře:

-HC COM-SYS Říčany

-HC Smíchov 1913

-HC Hvězda Praha

-HC Klatovy

-Young Blue Devils Weiden

Zápasy v základní skupině, ve které se vzájemně utkali všichni účastníci turnaje, byly velmi vyrovnané a o konečném pořadí jednotlivých týmů v základní skupině se rozhodlo až v posledních dvou utkáních základní skupiny. Bodový rozdíl mezi 2. a 6. místem činil pouze 2 body.

Po odehrání základní skupiny se uskutečnily dovednostní soutěže, ve kterých jednotlivé týmy poměřily svou rychlost a obratnost a brankáři svůj um v nájezdech.

Play-off:

V souboji o 5. místo vyzvala Pražská Hvězda tým z Klatov. Po vypjatém souboji pohár za 5. místo nakonec putoval do Prahy.

V utkání o bronz se utkali finalisté z dovednostní soutěže štafeta – HC Stadion Cheb a HC Smíchov 1913. Šlo velmi vypjaté utkání plné osobních soubojů a brankách na obou stranách. Utkání skončilo po základní hrací době 7:6 pro Cheb, ale Smíchov držel naději na vyrovnání, jelikož bylo nařízeno trestné střílení za faul domácího hráče v závěru utkání. Toto trestné střílení domácí brankář David Speierl vychytal a místní klub mohl začít s oslavami 3. místa.

V utkání o zlato se utkaly HC COM-SYS Říčany a Young Blue Devils Weiden. Do poloviny utkání se hrálo za nerozhodného stavu, ale ve druhé polovině celek z Říčan spustil svůj brankostroj a prostřílel se k vítězství a obhájil prvenství z loňského ročníku.

Celkové umístění:

· 1. místo: HC COM-SYS Říčany

· 2. místo: Young Blue Devils Weiden

· 3. místo: HC Stadion Cheb

· 4. místo: HC Smíchov 1913

· 5. místo: HC Hvězda Praha

· 6. místo: HC Klatovy

Zpestření turnaje - dovednostní soutěže:

· Nejtvrdší střela - měření rychlosti střely radarem - Jakl Antonín 85km/h - HC COM-SYS Říčany

· Nejrychlejší tým - měřené kolo na čas - nejrychlejším týmem HC Smíchov 1913

· Nejrychlejší štafeta - překážková dráha, z každého týmu 6 vybraných borců - ve finále se utkaly HC Smíchov 1913 a HC Stadion Cheb - vítězná štafeta HC Stadion Cheb ve složení: Adam Karhan, Adam Šlechta, Oliver Žemlička, Ondřej Šigut, Martin Jandík a Eliáš Dvořák

· Nájezdy na brankáře - soutěže se zúčastnilo 8 brankářů. Souboj musel do rozstřelu mezi brankářem z Klatov a Smíchova, při kterém byl úspěšnější pražský borec - Jáchym Saček – HC Smíchov 1913

Individuální ocenění:

· Nejlepší střelec turnaje: Marcel Štochl - 10 golů - HC ČOM-SYS Říčany

· Nejlepší brankář turnaje: Jáchym Saček - HC Smíchov 1913

· Nejužitečnější hráč turnaje: Lukáš Naxera - HC COM-SYS Říčany

· Nejtvrdší střela turnaje: Antonín Jakl - HC ČOM-SYS Říčany

Za HC Stadion Cheb nastoupili v turnaji pod vedením trenérů Oty Žemličky a Jana Špinettiho tito borci:

Brankář: David Speierl

Hráči: Adam Karhan, Eliáš Dvořák, Martin Jandík, Josef Brož, Dan Stredný, Oliver Žemlička, Ondřej Šigut, Jiří Horčička, Adam Šlechta, Lukáš Starý, Mykyta Kukenko, Viktorie Žižková, Damián Soběhart

Již o následujícím víkendu, v sobotu 23.3.2024, nás čeká turnaj kategorie mladší žáci. Na tomto turnaji naši borci vyzvou:

· HC Čerti Ostrov

· HC Meteor Třemošná

· HC Tygři Černošice

· HC Slovan Ústí nad Labem

Přijďte podpořit naše bojovníky v bitvě „O POHÁR CHEBSKÉHO ORLA“