Mladší žáci také bojovali o pohár Chebského Orla!

středa 27. března 2024 / Lukáš Szolar

Druhý turnaj po sobě o Chebského Orla

O uplynulém víkendu poměřili naši mladší žáci síly na turnaji „O POHÁR CHEBSKÉHO ORLA“. Na tomto turnaji, který se hrál systémem každý s každým, vyzvali k souboji tyto soupeře:

·HC Slovan Ústí nad Labem

·SK Tygři Černošice

·HC Meteor Třemošná

·HC Čerti Ostrov

Turnaj nabídl mnoho vyrovnaných utkání, ve kterých se často rozhodovalo o vítězi až v posledních vteřinách zápasu. Každá polovina utkání se hodnotila samostatně a stejně jako o minulém víkendu se o konečném pořadí rozhodovalo až v posledním utkání, ve kterém se utkal HC Slovan Ústí nad Labem a domácí Stadion.

Tým z Černošic si svým výborným výkonem zajistil první místo již po třetím utkání, ve kterém porazil naše borce 3:0. HC Slovan Ústí nad Labem držel naději na druhé místo, ale musel by porazit HC Stadion Cheb v obou polovinách utkání. Naopak Cheb by musel porazit Ústí v obou polovinách, aby se umístil na třetím místě. A Meteor Třemošná doufal plný bodový zisk Ústí, který by Třemošnou udržel na průběžném 4. místě.

Utkání se hrálo ve vysokém tempu a bylo plné osobních soubojů. Skóre otevřel domácí hráč Martin Jandík, který po nahrávce od Saši Prince umístil tvrdou střelou kotouč pod horní tyč. Následně Adam Karhan vyslal dlouhou nahrávkou Olivera Žemličku do úniku, který vystřelil přesnou střelou z mezikruží nad levý beton – 2:0. Ústí do konce první poloviny už jen snížilo na 2:1 a Cheb měl nakročeno ke třetímu místu.

Druhá polovina utkání se hrála pořád ve vysokém tempu, hráči domácích se dostávali do šancí, ale nedokázali prostřelit Ústeckého brankáře. Zato Ústí i přes výborný výkon domácího brankáře Petra Máry, který si vysloužil svými výkony cenu pro nejlepšího brankáře turnaje, dokázalo dvakrát skórovat a vyhrálo druhou polovinu v poměru 2:0. Po tomto utkání slavil HC Slovan Ústí nad Labem končené třetí místo.

Celkové umístění:

·1. místo: SK Tygři Černošice

·2. místo: HC Čerti Ostrov

·3. místo: HC Slovan Ústí nad Labem

·4. místo: HC Stadion Cheb

·5. místo: HC Meteor Třemošná

Za HC Stadion Cheb nastoupili v turnaji pod vedením trenérů Jana Špinettiho a Oty Žemličky tito borci:

Brankáři: Petr Mára, Martin Šlechta

Hráči: Adam Karhan, Eliáš Dvořák, Martin Jandík, Josef Brož, Oliver Žemlička, Adam Šlechta, Viktorie Žižková, David Aišman, Kateřina Aišmanová, Jan Bočan, Adam Doskočil, Martin Marass, Alexandr Princ, Pavel Sydora, Daniel Thiel.