Kouč Pavel Hlavatý hodností uplynulou sezónu žáků Stadionu

pondělí 15. května 2023 / Redakce

Mladší žáci Hodnocení kouče Pavla Hlavatého: Ročník 2011 a 2012 to měl těžké, posunutím kategorií se spojila tehdejší 4. a 5. třída. Počtově se nejednalo o slabý tým, ale kvalita nebyla žádná sláva. Věděl jsem, že bude potřeba hodně práce, naštěstí se kluky a holky podařilo navodit na tréninkovou morálku, která spoustě v předchozích letech chyběla. Počátek sezóny na ledě byl z mého hlediska ještě špatný... a přístup se mi vůbec nelíbil. Od dvou třetin mužstva nebyl respekt a de facto jsme se společně sešli až v druhém týdnu přípravy a hned jsme vstoupili do soutěže, bez jediného přípravného utkání. Z počatku naše výkony byly velmi mizerné.

Postupem času a dobrou tréninkovou morálkou a pílí jsme docílili prvních vítězství na začatku prosince. Tam pak chvili byla taková stagnace našich výkonů a opět "návrat" do září. V lednu jsme začali být mnohem více koncentrování a kluci i holky do tréninků dávali maximum, začali soutěžit, začalo jim na tom záležet a chvilkama si sami mezi sebou na trénincích nedali nic zadarmo. Ta bojovnost z tréninků se počatkem února přenesla do utkání a vydržela nám až do konce sezóny, kde jsme odehráli velmi slušná utkání a dokázali se soupeřům poměrně vyrovnat.

Velkou naší slabinou bylo skórování. Bruslařsky jsme okolní týmy poměrně dohnali, ale pořád musíme v těchto ročnících makat naplno a rozvíjet naše hokejisty správným směrem. Musíme pokračovat v nastoleném režimu. Stále pracovat na bruslení a hlavně dovednostech. V desetičlenné skupině mladší žáci obsadili 9. místo z 10 účastníků.

Starší žáci

Trenér Pavel Hlavatý: Tento tým zůstal de facto pokupě po předchozí fantastické sezóně. I tak nás dva odchody potkaly, které se v sezóně pak trochu i projevily. Ve starších žácích máme spoustu kvalitních kluků, kteří makají stále na stoprocent a chtějí se zlepšovat. Starší žáci v tréninku pracovali na bruslení a hlavně dovednostech. Začali jsme v sezóně dělat kombinační cvičení a i tréninky byly děleny na obránce a útočníky.
Co se týče sezóny, tak v první polovině před rozdělením jsme měli za cíl postoupit, tak jako loni. Bohužel nám možná do hlav během zápasu vlezla taková euforie z loňska, že nás málokdo porazí, na což jsme v několika zápasech doplatili. Občas nám nevyšla třeba jedna třerina, ale mělo to vliv na celé utkání. Na postup nám nakonec chybělo 6 bodů, a to byly právě ty nepovedené, kolikrát i z mé strany nekoncentrované momenty.
Před Vánocemi jsme hráli přípravná utkaná s Wolves Plzeň a Říčanama, myslím, že tam jsme dostali zase takovou probouzecí facku. Když jsme tedy nepostoupili, dali jsme si za cíl, že druhou část "poražených" vyhrajeme. Od té doby jsme začali hrát rychlý kombinační hokej, který se musel mnohokrát líbit i na pohled. I přesto, že nás provázelo od Vánoc spoustu zranění, delších nemocí a podobně, tak jsme v druhé části prohráli pouze dvě utkání. Kluci se velice zvedli v dovednostech, které ty naše výkony posouvaly. Druhou čast jsme vyhráli s velkým náskokem.
V polovině února jsme se vydali do švédska, což byl pro kluky nádherný zažitek. V letošní sezóně se potkali s několika zahraničními týmy, což jsou také další zkušenosti do jejich kariéry než hrát pořád tady "okolo komína". (Trelleborg Vikings - Švédsko, Norkoping - Švédsko, Tidaholm - Švédsko, Weiden - Německo, Berlin Bukac select - Německo, Topolčany - Slovensko).