Hodnocení minulé sezony: Přípravka a druhá třída?

sobota 29. dubna 2023 / Redakce

Příjemné problémy. Na ledě máme přes padesát dětí, kapacita přestává stačit, na turnajích jsme elitním týmem a porážíme soupeře.

Nábory přilákaly další nováčky

Tradiční návštěvy ve školách a školkách, kde jsme přímo oslovili přes tři stovky dětí, znovu přinesly ovoce. V sezoně jsme přivítali na našem zimáku třicítku nováčků. "To znamenalo, že v kategorii přípravky a druhé třídy trénovalo pravidelně přes padesát dětí," může být spokojen séftrenér této kategorie Miroslav Marek.

Přípravka se už na led nevejde
To samozřejmě přináší i příjemné problémy od nutného navýšení počtu trenérů až po hledání další tréninkové jednotky, tak aby přípravka v další sezoně měla "vlastní led". "Už se skoro nevejdeme," potvrzuje s úsměvem kouč.

Poprvé v historii dva týmy, áčko elitním týmem regionu
Stadion vyslal v minulé sezoně do turnajů 2. tříd, tedy hráčů ročníku narození 2015 a mladších, poprvé v historii dva týmy. Zatímco béčko bylo sestaveno z nováčků, kteří teprve sbírali zkušenosti a jejich čas, kdy budou hrát podle věku se stejně starými soupeři, přijde teprve letos, áčko na kláních dominovalo. "I když se v této kategorii výsledky nezveřejňují, můžeme říct, že jsme si dokázali poradit se všemi soupeři a patřili k elitě soutěže, pravidelně jsme poráželi Sokolov, Mariánské Lázně, nebo Karlovy Vary.... prozrazuje Miroslav Marek.

Pochvala pro všechny v širokém "týmu", od rodičů po trenéry
Ten vysekl pochvalu nejen hráčům, ale celému týmů. "Poděkování kromě kluků a holek, patří samozřejmě také jejich rodičům, za to, že nám dali svou důvěřu, svěřili nám svoje děti a pravidělně docházeli na tréninkové jednotky. Stejně tak trenérům, od kluků z áčka Nira Tichona, Kuby Kašpara přes Jardu Vašíčka, Honzu Potužákaaž po naše trenérky Verču Maydlovou a Caroline Schiffmannovou," vzkazuje šéftrenér přípravky a druhé třídy HC Stadion Cheb.

V Chebu je naučí bruslit, pak někteří hledají štěstí jinde...
Tomu dělají vrásky zatím jen přehnané ambice některých rodičů. "Někteří mají tendence odcházet do jiných klubů dříve, než je to pro jejich děti vůbec vhodné," krčí rameny Miroslav Marek.

Začít může vaše dítě i teď
Nábor probíhá celoročně, přihlásit se můžete i teď, v čase letní přípravy. První rok se členské příspěvky neplatí, v dalších letech jsou nastavany v podobném modelu jako u jiných, často méně finančně náročných sportů. Navíc děti dostávají na začátek veškeré vybavení zdarma. Přípravka Stadionu navíc "operuje" vlastní prostornou šatnou, i nejmenší chebští hokejisté tak požívají výsady svého zázemí.

Šéftrenér přípravky Miroslav Marek
U chebské připravky je již pět let, na starosti má i bruslení školek. Odchovanec Stadionu působí v našem klubu od svých sedmi let, z našeho zimáku si odskočil pouze při jeho rekonstrukci, kdy oblékal dres Trstěnic. Potom se ale zase vrátil a za Cheb, konkrétně B - tým, nastupuje stále.

Naši hráči v této kategorii: Matouš Bače, Šimon Bače, Renata Bařinová, Matěj Bílek, Sofie Bočanová, Matyáš Bock, Viktor Cahlík, Jan Červený, Josef Chrástka, Ema Chrástková, Jonáš Farkota, Vilém Farkota, Albert Habart, Bruno Habart, Eliáš Hampl, Robin Hanuš, Kristian Havel, Josef Hoferica, Jakub Hofman, Jonáš Jačka, Josef Janda, Matyáš Janů, Petr Kopta, Jan Kopún, Matyáš Krbec, Michal Krbec, Mykyta Kukenko, Mária Kurišová, Tadeáš Lipták, Lukáš Mašek, David Matoušek, Lukáš Meško, Oliver Meyer, Filip Miczán, Václav Mora, Václav Novohradský, Tobiáš Novotný, David Nowak, Kryštof Nowak, Tadeáš Pastorčák, Andrej Pastorek, Natali Petrov, Lukáš Pitoňák, Jakub Potužák, Linda Prinzová, Matyáš Račan, Adam Šigut, Ondřej Šigut, Jakub Šíma, Patrik Sladký, Jan Šmejkal, Damián Soběhart, Daniel Soběhart, Lukáš Starý, Roman Stoikov, Tadeáš Štrébl, Matěj Thiel, Viktor Vašta, Artur Vasyljev, Petr Vávra, Jakub Winkler, Michael Zakharovskyi, Adam Zapletal.